VÖBAM - Din källa till den äldre bild- och kartvärlden. - Regeringsgatan 77, Mån-Fre 12-18, 08-102121.
Liknande objekt.

Banditer i byn. - Sigfrid Hoas 2009.

Banditer i byn.
Stockholm 2009. Alvina förlag. Förlagsband. 176 s.
Banditer i byn skildrar livet i Gammalsvenskby under 1910- och 20-talen. I den lilla kolonin Dnjeprs strand, inte långt från Cherson i nuvarande Ukraina, bodde en grupp svenskar från år 1782 och nästan 150 år framåt. Livet mellan stäppen och den väldiga floden, med vardag och högtider, glödjeämnen och sorger, återges här i både text och bild.

Pris: 200 SEK - 38493Vägvisare för XI Olympiaden i Berlin - 1936'9. HÄSSLEHOLM. S.V.' - Konceptkarta, Södra Kartverket.


Poltava. - Bataljbild.

Victorieuse battaille, van zyn Czaerse Majestyd, bevogen tegens de Koning van Sweden, voorgevallen by Poltawa den 27 juny - 8 july 1709
Utan tryckår, tecknare eller gravör.
Storlek: 49 x 58 cm. Kartytans bredd x höjd.
Utsatta siffror på planschen anger att en förklarande text bör åtfölja bladet. Denna saknas. Vårt exemplar har endast rester av denna text på franska.

Pris: 45000 SEK - 27012 - Se bild.
Europa - Östra Europa - Ukraina -


Originalet möjligen tryckt i Holland. Vi kan förmoda att bakom tillkomsten av planschen skymtar Peter den store. Den ryske tsaren hade ett starkt behov att för Europa visa sin seger över Carl XII och hans armé.
Vid början av 1700-talet var Karl XII tillsammans med Peter I Europas två superkändisar om uttrycket tillåts. Säkerligen kände alla till dem såväl låg som hög. Kampen mellan herrarna var sannerligen inte bara politik och krig utan också på ett rent personligt plan. Vid tiden för deras fäktningar mot varandra gavs kopparstick ut med bådas porträtt ofta med den tredje 'kändisen' nämligen August av Polen även om han spelade i en helt annan division än de först nämnda.
En utomordentlig raritet.


P.g.a. problem med beställningsformuläret, maila oss direkt på info@vobam.se och ange objektets idnummer (femsiffriga numret bredvid priset) och Ditt namn, adress och mobilnummer så återkommer vi inom tre dagar. Om vi inte hört av oss ring på 08-102121.

Frakt- och betalningsvillkor.

Förfrågan / beställning besvaras normalt inom tre arbetsdagar.

Kända kunder och institutioner betalar mot faktura. Beställningar under 500 SEK inkl. frakt skickas mot faktura förutsatt att mottagarens kontaktuppgifter är verifierbara.

Beställda varor skickas i stafett eller pappkuvert som brev i möjligaste mån. Normal fraktkostnad för inrikes brevförsändelser är 70 SEK och inkl. förutom porto även packmaterial. Utrikes försändelser samt varor som inte kan skickas som brev debiteras högre fraktkostnad.

Ramade varor skickas ej, endast upphämtning i butik.

VÖBAM tar EJ kredit-/kontokort. Betalning sker till vårt plusgiro eller via paypal eller kontant i butiken.

VÖBAM förbehåller sig rätten till fakturerad vara tills full betalning erlagts.